medyauzmani.com

Kripto para birimlerinde belirleyici viraj! Coinbase Yargıtay’a gidiyor


Kripto para borsaları da kripto para biriminin benimsenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yatırımcıların kripto para alım satımı yapmalarına olanak sağlayan bu platformların güvenilirliği son dönemde sorgulanmaya başlandı. Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası Coinbase’in davası ABD Yüksek Mahkemesi’ne sevk edildi.

Coinbase ABD Yüksek Mahkemesine gidiyor

Coinbase ve iki ayrı dava, ilk kez bir kripto davası duyulacağı için ABD Yüksek Mahkemesinde görüşülecek. Dava, Coinbase’in müşterilerini dava sırasında tahkim ve diğer yasal işlemleri askıya almaya zorlayıp zorlayamayacağını tartışacak.

Şirketler genellikle mahkeme sistemi dışında gerçekleşen alternatif bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkimi tercih etmektedir. Şirket çalışanlarının ve müvekkillerinin sözleşmelerinde emredici bir madde olarak yürürlüğe giren tahkimde, şirketler genel olarak korunmakta ve toplu davaların önüne geçilmektedir.

Bitcoin ilk 9 ayda! İşte kripto para birimi alanındaki son durum

Coinbase, birçok şirket gibi tahkim maddesini Kullanıcı Sözleşmesine yerleştirir. Bu durum karşısında telaşa kapılan müvekkiller, konuyu mahkemeye taşıdı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki alt mahkemeler, incelemeler sonucunda Coinbase’in tahkim şartının “mantıksız” olduğuna karar verdi. Ancak kripto para borsası bu pozisyona itiraz etti ve konuyu ABD Yüksek Mahkemesine havale etti.

Coinbase’in tahkim arayışında olduğu ilk toplu dava, Coinbase’in kaybettiği parayı bir kripto dolandırıcısına geri ödemesi gerektiğini savunan Davacı Abraham Bielsky’nin şikayeti üzerine odaklanıyor. Bielsky, kendini PayPal temsilcisi olarak tanıtan birine 31.000 dolar kaybettiğini iddia ediyor.

Başka bir dava, Coinbase piyangosunun aldatıcı olduğu yönündeki suçlamalarla ilgiliydi. Davacılar, herhangi bir önkoşul olmamasına rağmen, Coinbase duyurusunun onları 1 milyon dolarlık piyangoya katılmak için 100 dolarlık Dogecoin ticareti yapmaları gerektiğine ikna ettiğini iddia ediyor.

Coinbase, son zamanlarda artan sayıda müşteri davasıyla uğraşıyor. ABD Yüksek Mahkemesi’nin bu süreçte alacağı karar çok önemli. Yüksek Mahkeme, eğer Coinbase ise, yukarıda belirtilen davaların muhtemelen kripto para borsası lehine tahkime götürülmesinin önünü açacaktır.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin bulguları, kripto para birimi borsaları ve müşterileri için çok önemlidir. Kararın sonucunu merakla bekliyoruz. Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Amerikan Teknoloji Haberleri

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın