medyauzmani.com

Kripto para piyasası bugün neden yükseliyor? Yaklaşan borç tavanı oylaması piyasayı hareketlendiriyor


ana prizler

  • Kripto para piyasası, Mayıs ayının büyük kısmındaki düşük performansın ardından bugün %2’den fazla arttı.

  • Bitcoin bu ay ilk kez 28 bin doları aştı.

  • Yükseliş, Başkan Biden ve Meclis liderliğinin borç tavanı konusunda anlaşmaya varmasıyla geldi.

Kripto para birimlerinin piyasa değeri 1,16 trilyon dolar

Kripto para piyasası hafta sonu boyunca iyi bir performans sergiledi ve çoğu madeni para ve jeton yeşil renkte işlem gördü.

Bu ay ilk kez, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bu ay ilk kez 1.16 trilyon dolar eşiğine ulaştı.

Montaj sonra gelir bir anlaşma ABD borç tavanı konusunda Başkan Biden ve Meclis liderliği arasında. Başkan Biden ve Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, hafta sonu federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını askıya alma konusunda anlaşmaya vardı.

Ancak anlaşmanın bu hafta Kongre’den geçmesi gerekiyor. Oylamanın, ABD’nin Haziran başında borçlarını ödemek için parası bitmeden Çarşamba günü yapılması bekleniyor.

Anlaşma, yatırımcılar arasında ABD’nin borcunu ödemeyeceği konusunda iyimserlik uyandırdı. Amerika Birleşik Devletleri borcunu ödemezse, bunu bir durgunluk takip edebilir ve bu finansal piyasalar için büyük kayıplara yol açabilir.

Bitcoin fiyatı 28.000 dolara yükseldi

Piyasa değerine göre dünyanın önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin, üç hafta içinde ilk kez 28.000 dolara ulaştı. Bitcoin, Mayıs ayında madeni para başına 29.000 doların üzerinde işlem görmeye başladı ancak geçen hafta 26.008 dolara düştü. Bu haberin yayınlandığı tarihte, Bitcoin fiyatı Madeni para başına 27.953 dolardır.

Önde gelen kripto para birimi, ABD’den gelen olumlu haberler sayesinde şimdi yavaş yavaş toparlanıyor.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ether, haftalar sonra ilk kez 1.900 doları aşarak son 24 saatte değerine %3’ten fazla değer kattı. Bu haberin yayınlandığı tarihte, eter fiyatı 1904 dolarda duruyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın