medyauzmani.com

Kripto varlıklar haftalar sonra toparlanma belirtileri gösteriyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Kripto destekli yatırım fonlarından gelen girişler son haftalarda önemli ölçüde artarken, geçen hafta görülen girişler bir dönüşün ilk aşaması gibi görünüyordu.

Geçen hafta kaydedilen kripto varlıklar, Temmuz 2022’den bu yana en yüksek seviyedeydi. Özellikle 6 haftalık çıkışların ardından girişlerin miktarı tehlikeli bir getiri olarak yorumlanıyor. Bitcoin madeni paralar, kripto varlığın güvenli itibarını artıran bir hareket olan sicilin önündeydi. Ancak bazı makalelerin Short Bitcoin paraları hakkında olması, yatırımcılar arasında karışık duyguların devam ettiğini gösterdi.

CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto varlıkların alım satımı, son 6 haftalık çıkışların ardından geçen haftadan bu yana toplam 160 milyon doları gördü. 6 haftalık 408 milyon dolarlık çıkışın ardından 160 milyon dolarlık giriş, önemli bir değişim göstergesi olarak kayıtlara geçti. CoinShares uzmanları, fonun girişini piyasadaki toparlanmanın ardından geç bir hamle olarak görse de, bu yatırım kararının para biriminin istikrarına ilişkin endişelerden kaynaklandığını düşünüyor.

Girişlerin ülkeler arasındaki dağılımı, kripto pazarına birçok alanda olumlu bir yaklaşımın benimsendiğinin bir işareti olarak kabul ediliyor. Son verilere göre ABD pazarından 69 milyon dolar, Almanya’dan 58 milyon dolar ve Kanada’dan 26 milyon dolar görüldü.

Bitcoin’in artan önemi finansal işlemleri ifade ediyor

Değer açısından Bitcoin, 128 milyon dolarlık yatırım çeken en çok aranan varlık oldu. Son yükselişe karşı temkinli davranan yatırımcılar kısa vadeli bir Bitcoin fonuna 31 milyon dolar yatırdı. Dolayısıyla Bitcoin Short ürününe giriş miktarı 112 milyon dolara yükseldi.

Ethereum tabanlı coinler ise talebin arttığı haftada çıkış gördü. Üst üste 3. haftada satışlar Ethereum Bu hafta 5,2 milyon dolar fon sağlandı. Analistler, Ethereum parasının çıkışının 12 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Şanghay borsasıyla ilgili endişelerden kaynaklandığına inanıyor.

Altcoinler para gören bir varlıktı. Solana gelir, 4,8 milyon dolar gelir elde ederken, Poligon 1.9 XRP görüntüleri1,2 milyon dolar gelir kaydetti.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın