medyauzmani.com

Mango Markets, Oracle fiyat saldırısında 100 milyon dolarlık zarara uğradı


Mango Markets, saldırıya uğrayan en son merkezi olmayan finansal (DeFi) platformdur.

Barındırılan merkezi olmayan bir finans platformu olan Mango solana Blockchain, birkaç saat önce bir istismara uğradığını duyurdu.

Geliştirme ekibi, saldırganın/saldırganların Oracle’ın fiyatını manipüle ederek protokolden 100 milyon dolar çaldığını ortaya çıkardı.

Mango Markets, USDC tarafından finanse edilen iki hesabın MNGO-PERP’de büyük bir pozisyon aldığını açıkladı. Ekip, çeşitli borsalarda (FTX, Ascendex) MNGO/USD taban fiyatının dakikalar içinde 5-10 kat artış gördüğünü ekledi.

Fiyatlandırma güncellemeleri, Switchboard ve Pyth Oracle’ın kıyaslama MNGO fiyatını 0.15$+ olarak güncellemesine neden oldu ve bu aynı zamanda, uzun süredir MNGO-PERP olan hesabın değerinde, gerçekleşmemiş kârdan kaynaklanan bir fiyat artışına yol açtı.

Bu hamle, hesabın Mango protokolünden BTC (sollet), USDT, SOL, mSOL ve USDC ödünç almasına ve çekmesine izin verdi. Mango Markets, bunun platformdaki 190 milyon dolarlık eşdeğer mevduatlardan elde edilebilecek maksimum borçlanma miktarını aştığını da sözlerine ekledi.

Saldırıdan sonra Mango Markets, topluluk üyelerine protokolde para yatıran kullanıcıların varlıklarını geri çekemeyeceklerini bildirdi. Saldırı etkili bir şekilde mevcut tüm stokların tamamen boşaltılmasına yol açtı.

Ekip, Mango’nun Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonunun (DAO) artık gereksiz kayıpları önlemeye, Mango protokolünün emanetçilerinin bütünleştirilmesini sağlamaya ve Mango DAO’da ve yeniden inşa protokolünde bir miktar değer tasarrufu sağlamaya odaklandığını açıkladı.

Yayın sırasında, boşaltılan fonlar Solana blok zincirinde kalır. Mango, kullanıcılara anında işlem yapma ve kredi verme seçeneği sağlamasıyla bilinen Solana blok zincirinde merkezi olmayan bir kripto borsasıdır.

Mango platformunun orijinal sembolü olan MNGO, %43’ten fazla son 24 saat içinde.

Saldırı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’den birkaç gün sonra geldi. Zincirler arası bir hack kaydetti. Bu istismarda Binance’in yaklaşık 100 milyon dolar kaybettiği bildirildi.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın