medyauzmani.com

McGuiness, kripto para biriminin küresel düzenlemesini istiyor


Dünyadaki her ülke kripto para birimini bağımsız olarak düzenlemeye bakıyor, ancak Mairead McGuinness, kripto para biriminin küresel düzenlemesine bakmanın zamanının geldiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Finansal Hizmetlerden Sorumlu Üyesi Mered McGuinness, Financial Times’a şunları söyledi: Yakın tarihli bir röportajda, kripto para birimlerinin küresel düzenlemesine bir göz atmaları gerektiğini söylediler.

McGuinness’e göre, kripto para birimleri düzenlenmezse finansal istikrar sorunları olabilir. Kripto endüstrisini düzenlemenin etkili olmak için küresel bir çaba olması gerektiğini de sözlerine ekledi. McGuinness dedi ki;

“Diğer oyuncuların da yasa çıkardığını görmemiz gerekiyor…belki farklı, ama aynı amaçla…Kripto para birimlerinin küresel düzenlemesine bir göz atmalıyız.Bu konuda Avrupa düzeyinde çok fazla endişe olacak. [what would happen] Şifreleme düzenlenmezse.

Yorumları, Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret etmesinden ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birkaç Avrupa bankasının CEO’larıyla görüşmesinden sadece bir hafta sonra geldi. O zaman dedi ki:

“Yoğun bir AB mali düzenleme gündemi mevcutken, ABD’nin AB’de sürdürülebilir finans ve dijital finans konusunda yapılan çalışmalara ilişkin görüşlerini duymak harikaydı.”

McGuiness, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile aynı görüşü paylaşıyor. Mayıs 2022’de, Avrupa Merkez Bankası açıkladı Bitcoin gibi desteklenmeyen kripto para birimleri, finansal istikrar için büyüyen bir tehdide işaret ediyor.

Avrupa Birliği, kripto para birimlerini düzenleme açısından diğer kıtaların önündedir. Birkaç hafta önce, Avrupa Konseyi onayladı Kripto varlıklarda piyasaların düzenlenmesi (“MiCA” veya “Yönetmelik”).

Düzenleyiciler, MiCA’nın gelecek yıl hayata geçmesiyle, AB düzeyinde kripto para birimleri için uyumlu bir düzenleyici çerçeve oluşturacağını tahmin ediyor.

MiCA ayrıca, genel olarak belirli kripto varlık türlerinin yanı sıra kripto varlık ihraççıları ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları için düzenleyici bir çerçeve oluşturan dünya çapında ilk ulusal araç olacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçen ay açıkladı açıldı Kripto para birimi veren kuruluş mevduatlarını yönetmek için Crypto Asset Office.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın