medyauzmani.com

metaverse nedir? Metaverse’in konusu nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? Türkiye’den arsa almak!


sanal evren Konu nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? Soruların cevapları sorulur. Facebook, Ekim 2021’de şirketin adını Meta olarak değiştirene kadar “Metaverse” terimi bir ev terimi haline gelmedi. O sırada şirket, Metaverse vizyonunu oluşturmak için teknolojilere gelecek yıl boyunca 10 milyar dolar harcamayı planladığını duyurdu.

Meta veri depolama kavramı yeni değil. İlk olarak 1992 tarihli Snow Crash romanında tanımlanmıştır. Birkaç şirket daha sonra konsepte dayalı çevrimiçi topluluklar geliştirdi, özellikle de 2003’te başlatılan Second Life.

Metaverse’de insanlar kendilerini temsil etmek, birbirleriyle bağlantı kurmak ve sanal olarak bir topluluk oluşturmak için avatarları kullanır. Meta veri tabanında, giysi veya video oyunları söz konusu olduğunda silah, zırh ve diğer birçok öğeyi satın almak için dijital para birimi kullanılır. Kullanıcılar ayrıca VR başlığını ve kontrol cihazlarını kullanarak eğlence meta veri tabanında herhangi bir amaç gözetmeksizin gezinebilirler.

Bu yıl birkaç milyon dolarlık emlak anlaşması “metaverse” kelimesini dilimizin ucuna getirdi. Metaverse deposu, kullanıcıların özel avatarlarla keşfedebilecekleri sanal bir dünyadır. Oyun oynamanın ötesine geçer ve ziyaretçilerin sanal olarak etkileşime girmesine ve gerçek zamanlı olarak farklı etkinlikler deneyimlemelerine olanak tanır. Uzmanlar, metaverse’in şimdi 1 trilyon dolarlık benzersiz bir gelir fırsatını temsil ettiğine inanıyor.

Metaverse'in konusu nedir?  Metaverse arsa nasıl alınır?  Türkiye'den arsa almak!

  • Adım 1: Bir kripto cüzdanı oluşturun (herkes tarafından paylaşılır)
  • 2. Adım: Seçtiğiniz platformda bir hesap açın

Metastore jetonları satın alın: Bu jetonları almanın en kolay yolu, WazirX veya CoinDCX gibi kripto borsalarına gitmek ve jetonları doğrudan satın almak için jeton yüklü cüzdanınızı kullanmaktır. En popüler dolaşımdaki tokenler arasında Decentraland’ın yerel para birimi olan MANA; Sandbox metastore para birimi SAND ve Axie Infinity Store için yerel para birimi AXS’dir.

Oyun İçi NFT Satın Alma / Kendi Sanal Ülkeniz: Satın almak istediğiniz oyunda bir hesap oluşturmanız ve kripto cüzdanınızı bu hesaba bağlamanız gerekir. Örneğin, sanal gayrimenkul almak için Decentraland’e, karakterler ve arsalar için Axie Infinity’ye ve sanat eserleri satın almak/satmak için Sandbox’a giriş yapın.

Kolaylık sağlamak için, tüm NFT’lere tek bir ortak pazarda erişmek istiyorsanız OpenSea ile bir hesap oluşturabilirsiniz.

  • Adım 3: Satın almak istediğiniz NFT’yi seçin ve ödemeyi yapın

Kullanıcıların sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri (VR gözlükler, akıllı bileklikler vb.) kullanarak 3 boyutlu olarak katılabilecekleri bu sanal dünya, iş toplantılarından eğlenceye kadar çeşitli amaçlarla kullanılmayı hedeflemektedir.

Yılın son günlerinde arazi satışlarıyla da öne çıkan metaverse’de Sandbox ve Ovr gibi çeşitli metaverse platformlarında multi milyon dolarlık paketler satın alındı. Seul, Metaverse adı verilen bu sanal sosyal düzleme giren ilk şehirdi.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya haritasının sosyal seviye olarak kullanıldığı bazı metaverselerde insanlar arenalar, kültürel yapılar ve ibadethaneler satın almıştır.

Metaverse’deki en popüler siteler

ademi merkeziyetçilik:

kum

rüya alanı

Toplam

süper dünya

kuzey rotası

Teknoloji Haberleri Metaverse Metaverse Metaverse Takvimi

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın