medyauzmani.com

Milyar Dolarlık Kripto Projesi, Piramit Şeması Çıktı!


Kripto borç veren Celsius, Haziran ayında para çekme işlemlerini askıya aldı. Şirket iflas başvurusunda bulunduktan sonra bazı düzenleyiciler soruşturma başlattı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son araştırma, 5 milyar dolarlık projenin Ponzi şemasına benzer bir yöntem kullandığını belirledi.

Celsius Kripto Kredi Şirketi Yatırımcılarını Dolandırıyor mu?

2017 yılında kurulan ve hızla büyüyen bir kripto para ödünç verme şirketi olan Celsius, yatırımcılarına karşı bir stratejiye sahip. New York borsası hakkında soruşturma başlatan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Vermont Mali Düzenleme Departmanı, düşük bütçeli yatırımcılara varlıklı yatırımcıların hesaplarından ödeme yapıldığını tespit etti.

“Bazı noktalarda, mevcut yatırımcıların getirilerinin yeni yatırımcıların varlıkları tarafından yönlendirilmiş olabileceğini” belirten araştırma raporunda, özellikle orta sınıf vatandaşlar dolandırıldı. 5 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu söylenen Celsius’un iflas etmeden önce 1.2 milyar dolarlık varlığı olduğu tespit edildi.

https://shiftdelete.net/kripto-piyasasinda-sert-dusus-yatirimcilar-ne-yapacak

Araştırmacılar ayrıca yüzdelik kredi sistemini bir Ponzi planına benzettiler. (Ponzi sisteminde yatırımcılar oldukça karlı bir ürün olduğuna inanmaktadır. Ancak yatırımcıların ödemeleri sisteme sonradan katılanların paraları ile yapılmaktadır.)

Celsius’un CFO’su Chris Ferraro, 2020 ve 2021’de zarar etmeye başladıklarını ve Mayıs 2022’de iflas ettiklerini söyledi. Celsius’un yatırımcılara verdiği kredilerin yanlış olduğunu kabul etmedi. Ancak eyalet ve federal menkul kıymetler kanunu daha ayrıntılı bilgi gerektirir.

Ayrıca daha önce ABD düzenleyici kurumu SEC’e gönderilen iflas başvurusunda, 100.000’den fazla müşterinin 1 ile 10 milyar dolar arasında para alacağı belirtildi. Müşterilerin paralarını geri almadıklarını da vurgulayalım.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Tam Gemi Şok Deneyleri Teknoloji Haberleri

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın