medyauzmani.com

Mt. Gox alacaklılarına Bitcoin ödemeleri bu ay başlayabilir – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Mt. Gox Borç erteleme programının bu ay başlayacağı açıklanırken alacaklılar yıllardır bekliyor. Bitcoin maaş almaya başlayabilir.

2014 yılında bir siber saldırıdan kurtulan ilk Bitcoin borsalarından biri olan Mt. Gox’un çekilmesinin ardından binlerce kişi mağdur oldu. İflas sürecinin başlangıcından bu yana kayyumların atandığı Japon anonim şirketi alacaklılara ödeme yapmak için var gücüyle çalıştı.

Bu yılın başlarında yaptığı konuşmada Mt. Gox borçlularına, başvuranlar için 10 Mart’tan itibaren erken para çekme işlemlerinin yapılabileceği bilgisi verildi. Tüm ödemelerin 30 Eylül’de tamamlanması beklenmektedir. Beklenen ilk ödeme tutarı dahilinde borçlulara küçük bir miktar ödenecek ve kalan miktar yıl içinde hazırlanan plana göre tamamlanacaktır.

Mt. Gox kurbanları, paralarını geri almak için ülkede faaliyet gösteren kripto borsalarından cüzdan adresleri vermek zorunda kaldı. Dolayısıyla iade edilecek BTC’ler bu borsalara aktarılacaktır. Ödeme aracısı görevi görecek borsalar, müşterilerine teslimatı geciktirebilir. Çünkü bu borsalardan BitGo, kripto varlıkların gelmesinden itibaren 1 ay içerisinde müşterilerin ödemesinin hesaba aktarılabileceğini söylerken, Kraken tarafından yapılan açıklamada havalenin 3 ay sürebileceği söylendi.

Bitcoin ne kadar ödenecek?

Kripto endüstrisinde bir efsane olan Mt. Gox, kripto endüstrisinde yıllar boyunca çok aktif olmuştur. Ödemelerin başlayacağına dair söylentilerin yayıldığı dönemlerde Bitcoin fiyatı zaman zaman dalgalanmalar yaşadı. çünkü Mt. Gox’un devasa ödemesi, büyük miktarlarda BTC’nin serbest bırakılması anlamına geliyordu.

Ancak zamanla ödemenin kısmen de olsa belli bir düzenleme ile yapılacağının duyurulması bu endişeleri giderdi. Ne de olsa, Bitcoin fiyatındaki düşüş, alacaklıların varlıklarını aldıktan sonra satma kabiliyetini de azalttı.

Şu anda, tüm borçlulara ne kadar BTC ödeneceğine dair kesin bir söz yok. Ancak borsa sitesinde yer alan son verilere göre bugün 3.3 milyar dolar değerinde olan 142.000 BTC, 143.000 BTC ise 19 milyon dolar değerinde. Bitcoin Nakit ve 69 milyar yen, toplam 510 milyon dolar. Ödemenin kripto para birimi ve fiat para birimi cinsinden yapılacağı söyleniyor.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın