medyauzmani.com

Ne zaman bitcoin satın almalıyım?


Bitcoin fiyatı, yatırımcıların Federal Rezerv’den gelen yüksek yükseliş duyarlılığına odaklanmasıyla bu hafta düşüş ivmesini sürdürdü. BTC, bu yılın en düşük seviyesi olan 17.708 doların biraz üzerinde, Çarşamba günü 18.515 dolara düştü. Sadece bu yıl %57’den fazla düştü.

Bitcoin çöküşü açıklandı

Bitcoin Para birimine olan talebin düşmesi nedeniyle son birkaç aydır güçlü bir düşüş eğiliminde. Robinhood, Coinbase ve Cash App’s Block gibi şirketlerin finansal sonuçları, bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın alan kişi sayısının düşüş eğiliminde olduğunu gösterdi. Aynısı, dYdX ve Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda Bitcoin ticareti yapan kişiler için de geçerlidir.

Enflasyon da son birkaç ayda yükseldi. ABD, İngiltere ve AB gibi ülkelerden gelen son veriler, enflasyonun on yıllardır en yüksek seviyeye sıçradığını gösteriyor. Sonuç olarak, merkez bankaları on yıldan fazla bir süredir faiz oranlarını en hızlı şekilde artırarak devreye girmek zorunda kaldı.

ABD’de Federal Rezerv bu yıl 225 baz puan yükseldi. Analistler, Çarşamba günü 75 baz puan artmasını bekliyorlar. Ardından, yılın geri kalanı için %0,50’lik daha fazla faiz artırımı sinyali verecek.

Sonuç olarak, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri düştü ve CoinMarketCap tarafından izlenen tüm dijital para birimlerinin toplam piyasa değeri 1 trilyon doların altına düştü.

Diğer finansal varlıklar da baskı altına girmiştir. Örneğin, ABD hisse senetleri bu yıl en kötü performansını sergiledi ve ana endeksler %15’ten fazla düştü. Tahvil fiyatlarının tümü düştü ve getirilerini çok yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Altın, bakır ve ham petrol gibi emtialar da geriledi.

Temel olarak, Bitcoin satın almak için en iyi zaman, Fed’in faiz oranlarındaki ayarını değiştirdiği zamandır.

Bitcoin Fiyat Tahmini

Günlük grafik, Bitcoin fiyatının son birkaç aydır keskin bir düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bunun ardından para birimi kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamaların altına inmeyi başardı.

Daha yakından bir bakış, madalyonun 17708 $ ‘da çift dipli bir desen oluşturduğunu gösteriyor. Tarihsel olarak, çift dip genellikle bir yükseliş işaretidir. Bu nedenle, bu formasyonun altına bir düşüş, yükseliş formasyonunu geçersiz kılacaktır.

Bu nedenle, teknik açıdan bakıldığında, BTC satın almak için iyi bir zaman, ana direncin 25.206 doların üzerine çıktığı zamandır. Çift dipli kalıbın dekoltesi olduğu için bu önemli bir seviyedir.

Bitcoin nasıl satın alınır

artı500

Plus500, forex, emtialar, endeksler, hisse senetleri, opsiyonlar ve kripto para birimleri dahil olmak üzere 2.000’den fazla finansal araç üzerinde kaldıraçlı alım satım sunan lider Fark Sözleşmeleri (CFD) sağlayıcısıdır. CySEC lisans numarası (#250/14)

Plus500 ile bugün BTC satın alın

eToro

eToro, sektördeki en düşük komisyon oranlarından ve ücretlerden bazılarını sunan dünyanın önde gelen çok varlıklı ticaret platformlarından biridir. Sosyal kopya ticareti özellikleri, yeni başlayanlar için onu mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Bugün eToro ile BTC satın alın

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın