medyauzmani.com

Orijinal Bitcoin çekirdek geliştiricilerinden biri, hack sırasında tüm BTC’sini kaybetti


  • Bitcoin OG ve çekirdek geliştirici Dashjr, bitcoinlerinin neredeyse tamamının çalındığını iddia etti.
  • Bilgisayar korsanları, geliştiricinin PGP anahtarına erişti.
  • 17 Kasım 2022’de Dasher, sunucusunun saldırıya uğradığını belirtti.

Bitcoin OG ve temel Bitcoin geliştiricilerinden biri olan Luke Dashjr, Pretty Good Privacy (PGP) anahtarlarının yeni yıldan hemen önce 31 Aralık 2022’de hacklenmesinin ardından neredeyse tüm bitcoinlerini kaybettiğini iddia etti.

PGP anahtarı, şifrelenmiş bilgilere erişmek için iki anahtar kullanan yaygın bir güvenlik yöntemidir.

içinde Twitter’da yayınlandı 1 Ocak 2023’te Dashger, PSA’dan yardım istedi:

“PSA: PGP anahtarım hacklendi, en azından birkaç bitcoin çalındı. Nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen bana yardım edin.”

içinde tweet takip etDashger, çalınan BTC’nin bir kısmının gönderildiği Bitcoin cüzdanlarından biri olduğuna inanılan cüzdanın adresini içeren bir tweet atmadan önce neden FBI veya IC3’ten kimseye ulaşamadığını merak ederek üzgün görünüyordu.

“Ne oluyor @FBI @ic3 neden kimseye ulaşamıyorum???

Dashjr, cüzdanından kaç bitcoin çalındığını açıklamasa da, paylaştığı cüzdan adresi 31 Aralık’ta toplam 216,93 BTC’ye ulaşan dört bitcoin işlemi gösterdi.

Dashjr sunucusu Kasım 2022’de saldırıya uğradı

Geliştirici, bilgisayar korsanlarının PGP anahtarına nasıl eriştiğine dair hiçbir fikri olmadığını söylese de, bazı topluluk üyeleri, Dashjr tarafından 17 Kasım 2022’de sunucusunun “kötü amaçlı yazılım” tarafından ele geçirildiğine dair daha önceki bir iddiayla olası bir bağlantı buldu. Sistemdeki kapılar.

Ne yazık ki Dashjr, Kraken ve Coinbase’den oturum açma girişimleriyle ilgili e-postalar aldıktan sonra hack’i öğrendiğini söylüyor.

Hack, geliştiriciye sempati duyan Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) da dikkatini çekti. twitter diyor:

“Bu kadar çok kaybetmenize üzüldüm. Nöbetçi güvenlik ekibimize bildirin. Yolumuza çıkarsa donduracağız. Yardımcı olabileceğimiz başka bir şey varsa lütfen bize bildirin. Bunlarla çok ilgileniriz. , ve “dünyanın her yerindeki” kolluk kuvvetleri (LE) ile ilişkilerimiz var.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın