medyauzmani.com

Piyasa analisti, SEC’in kripto para birimine karşı savaşına “yeni başladığını” söyledi


  • Birleşik Krallık borsasında işlem gören dijital varlık firması GlobalBlock’ta piyasa analisti olan Marcus Sotirio, SEC’in kripto para birimi üzerindeki baskılarına yeni başladığını söylüyor.
  • Analist bunu, kripto şirketi Paxos ve stablecoin BUSD’ye yönelik düzenleyici hamlelerin ardından Pazartesi günü müşterilerine yazdığı bir notta söyledi.
  • Sotiriou, kripto para biriminin netlik istediğini, ancak SEC’in şu ana kadar gerekli rehberliği sağlayamadığını söylüyor.

Paxos haberleri, kripto para birimi büyük ölçüde daha düşük işlem gördüğü için şüphesiz Pazartesi günü piyasaları etkiledi. Diğer piyasa faktörleri rol oynayabilirken, olumsuz katalizörlerden biri Paxos ve BUSD stablecoin ile ilgili haberlere verilen tepkiydi.

Bitcoin, desteği test etmek için 21.500 $’a düştü ve Ethereum 1.470 $’a düşerken, Binance’in BNB’si 300 $’ın altına düşerek bir ayın en düşük seviyesine indi. Toplam kripto para piyasa değerini de %2,5’ten fazla düşüren düşüşler, ABD’li düzenleyicilerin kripto şirketlerine yönelik “baskılamalarında” başka bir yön değiştirmiş göründükleri sırada geldi.

GlobalBlock Analisti, SEC’in Cryptocurrency Savaşına İlişkin: ‘Daha Yeni Başlıyor’

Dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock’ta piyasa analisti olan Marcos Sotiero, New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Paxos aleyhine verilen emirlerin, düzenleyicilerin kripto sektörüne karşı savaşının daha yeni başladığını gösterdiğini söylüyor.

Analistin Pazartesi günü müşterilere yazdığı notta, Paxos’un yeni bir BUSD çıkarmasını engelleyen NYDFS emrine atıfta bulunuldu ve SEC, BUSD’nin “kayıtsız bir menkul kıymet” olduğu iddiaları nedeniyle aynı firmaya karşı dava açtığını bildirdi.

Düzenleyicinin son eylemlerine gelince, Sotirio suçlamaların sadece “gerçeklerden uzak” olmadığını, aynı zamanda şaşırtıcı olduğunu da söylüyor.

SEC’in eylemleri gerçeklikten uzak görünüyor. BUSD’ye menkul kıymet diyorlar, ancak stablecoin’ler kâr beklemezler ve değeri depolanmış hediye kartları gibi sabit bir orana sahiptirler.Analist yazdı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Paxos’a karşı açılan dava, geçen hafta kripto para borsası Kraken’in ajansla 30 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardığını ve platformun hizmet olarak staking ürününü durdurmayı kabul ettiğini duyurmasının ardından geldi.

İnsanlar, kendilerine rehberlik yapılmadığı halde, bir ürünü yasal olarak nasıl sunacaklarını çaresizce çözmeye çalışıyorlar.Analisti not edin.

Ona göre, ABD düzenleyicileri şimdiye kadar kripto sektörüne düzenleyici netlik sağlamada başarısız oldu. Bunun yerine, SEC, 2022’de kriptoyla ilgili davalardaki %42’lik artışın kanıtladığı gibi, giderek daha fazla “uygulama yoluyla düzenleme” yolunu izliyor.

Analiste göre ABD’de kripto şirketlerine karşı artan dava sayısı, SEC’in sektöre karşı savaşının daha yeni başladığını gösteriyor. Ancak, bunun dijital para inovasyonunu dışa doğru yönlendirme tehlikesi olabileceğini de sözlerine ekledi.

Aslında Binance CEO’su Changpeng Zhao, BUSD’nin teminat olarak beyan edilmesi durumunda bunun borsa için geçerli olabileceğini söyledi.

Bazı pazarlarda devam eden düzenleyici belirsizlik nedeniyle, kullanıcılarımızın gereksiz zararlardan korunmasını sağlamak için bu yetki alanlarındaki diğer projeleri gözden geçireceğiz.Binance CEO’su cıvıldamak Pazartesi gününde.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın