medyauzmani.com

Ripple direnç altındayken düşüş eğilimini koruyor


  • Ripple yılbaşından bu yana %16’dan fazla kazandı
  • Momentum pozitif olsa da direnci henüz aşamadı
  • 0,3$-0,5$, XRP/USD için pivot seviyeleridir

Üç merkez bankası (Federal Reserve, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası) para politikası kararlarını almaya hazırlanırken bu, yılın ilk önemli işlem haftası. Üçü arasında, ABD ekonomisini etkilediği ve dünya çapında yayılma etkileri olduğu için Fed’in kararı çok önemlidir.

Konsensüs, Fed’in bu sefer faiz oranlarını 25 baz puan artıracağı yönünde. Tehlike şu ki, ya 50 baz puan yükselterek ya da katı bir mesaj ileterek daha agresif olacak. Piyasalar geleceğe bakarken, Fed’in yaptıklarının/söylediklerinin etkisi hemen olacaktır.

Kripto para piyasası için son zamanlarda ABD dolarının yönü çok önemli. Dolar, işlem yılının başında emsallerine karşı zayıflarken, önde gelen kripto para birimlerine karşı da zemin kaybetti.

Örneğin Ripple’ı ele alalım. Yılın başından bu yana %16.21 arttı, bunun çoğu zayıflayan dolardan kaynaklanıyor.

Teknik analiz, fiyatın bundan sonra nereye gidebileceği konusunda ne diyor?

TradingView’e Göre XRPUSD Grafiği

Ripple direnç altındayken düşüş eğilimini koruyor

Ripple, Ocak ayında Bitcoin’i takip etti ve düşük seviyelerinden geri döndü. Bununla birlikte, direnç seviyesinin üzerine çıkamadığı sürece önyargı düşüş eğilimini sürdürür.

Aşağı yönlü bir durumu destekleyen üç şey vardır.

İlk olarak, son birkaç aydaki fiyat hareketi düşüş eğilimi gösterdi, yani kripto varlıklarındaki son toparlanmaya rağmen direncin altında kaldı.

İkincisi, 0,3 dolar civarındaki yatay destek büyük görünüyor. Buradaki bir kırılma, alçalan üçgeni odak noktası haline getirir ve teknik tüccarlar, çok daha düşük seviyelere işaret eden ölçülü hareketi yakalar.

Son olarak, Ripple başlangıcından bu yana yalnızca bir dizi daha düşük seviyelere ulaştı. Temel bilgiler ne gösterirse göstersin, Ripple bir önceki düşük seviyenin üzerine çıkamadı. Bu, teknik açıdan düşüş eğilimi gösteriyor ve yolda daha fazla düşüş sinyali verebileceği için kripto para birimi boğalarının daha fazla ilgisini hak ediyor.

Hem Ripple hem de diğer önde gelen kripto para birimleri için.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın