medyauzmani.com

Riskten Korunma Fonlarının %98’ine Kadar 2026’ya Kadar Kripto Para Tutacak


Ankete katılan altı finans yöneticisinden biri, kripto para birimlerinin yatırım varlıklarının en az %10’unu oluşturduğunu söyledi.

Crypto, bu yılki piyasa patlaması sırasında hem bireysel hem de kurumsal birçok yeni yatırımcı kazandı ve Intertröst Grubu tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, bu eğilim hedge fonları arasında devam edecek gibi görünüyor.

Rapor başlıklı “Geleceğin Hedge Fund CFO’su: Yıkıcı Teknoloji ve Yükselen Varlık Sınıflarına Hazırlık”Bu yılın başlarında yapılan bir anketin sonuçları. 100 katılımcının hepsinde bir tür CFO yükümlülüğü ve yönetim altındaki varlıklarda ortalama 7,3 milyar dolar vardı.

Anket, riskten korunma fonu yöneticilerinin ve yatırımcılarının beklentilerinin, teknolojideki gelişmelere bağlı olarak geliştiğini gösterdi. Hedge fonlarının neredeyse yarısı, dağıtılmış defter işlevine yatırım yaparak artan veri talebine yanıt vermeyi planladığından, yatırımcılar artık yatırımları hakkında daha sık güncellemeler istiyor.

CFO’lar ayrıca, yapay zeka ve analitiklerin sektörde devrim yaratma konusunda en büyük potansiyele sahip olduğuna inanırken, operasyonel verimliliği artırmak için dijitalleştirmeye daha fazla odaklanacak. Özellikle, ankete katılanların yaklaşık üçte biri, blockchain’in hedge fonları için bir oyun değiştirici olacağına inanıyor.

Dikkat çekici bir şekilde, kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olarak neredeyse evrensel olarak kabul edildiği ve buna yönelik bir iştah olduğu görülüyor. CFO’ların %98’i, İngiltere, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan tüm katılımcılar da dahil olmak üzere önümüzdeki beş yıl içinde kripto para birimine yatırım yapmayı bekliyor.

Kriptonun, altı hedge fondan birinin yatırım holdinglerinin en az %10’unu oluşturması bekleniyor. Ortalama CFO’nun yatırım yapmayı beklediği ortalama %7.2’dir ve bu rakam Kuzey Amerika’da %10,6’ya yükselmektedir.

Intertröst Grubu’nun küresel fon satış başkanı Jonathan White, şunları söyledi:Bir yatırımcının bakış açısından, finans yöneticileri, yatırımcıların kendilerini rahat hissetmeleri için bu kontrollerin yerinde olduğundan emin olmak zorunda kalacaklar. Her altı kişiden biri kripto para birimlerine %10’dan fazla yatırım yapmayı planlıyorsa, altıda birinin bu yatırıma hazırlanması gerekir.. “

Rapor, yüksek enerji kullanımı göz önüne alındığında Bitcoin’i daha az çekici bir seçenek haline getirebilecek yatırımcılar arasında artan ESG endişelerini detaylandırarak sona eriyor. Dolayısıyla, önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırımcı kripto para birimine yığılırken, şu anda karbon negatif olduğunu iddia eden Cardano, Stellar ve Algorand gibi daha enerji verimli seçenekler geleceğin para birimleri olabilir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın