medyauzmani.com

Senatör Warren, DeFi ve DAO’ları da kapsayacak şekilde kara para aklamayı önleme yasasını yeniden yürürlüğe koyacak


  • Senatör Elizabeth Warren, 2022 tarihli Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını ilk olarak 15 Aralık 2022’de tanıttı.
  • İlk yasa tasarısı iki kez okunarak Senato Bankacılık Komitesi’ne havale edildi.
  • Senatör şimdi tasarıyı merkezi olmayan kuruluşları da içerecek şekilde yeniden sunmak istiyor.

Geçtiğimiz birkaç hafta, Kraken’i kripto ürününü kapatmaya zorlayan son 30 milyon dolar da dahil olmak üzere ABD’deki birkaç düzenleyici tarafından bazı agresif hareketler gördü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Paxos Trust’ı kayıtsız bir menkul kıymet, Binance USD (BUSD) ihraç etmekle suçladığı bir dava da vardı.

Blockchain Derneği’nin avukatı ve baş politika sorumlusu Jake Chervinsky, bu eğilimlere uygun olarak, “kripto para biriminin baskı altına alınmasına ilişkin korkuların hiç bu kadar yüksek olmadığını” tweetledi.

Kara Para Aklamayı Önleme Yasa Tasarısı Senatör Warren Tarafından Sunuldu

Tıpkı son gelişmeler yeterli değilmiş gibi, Senatör Elizabeth Warren, ilk olarak 15 Aralık 2022’de uygulamaya koyduğu 2022 Dijital Varlıkların Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını yeniden uygulamaya koyma sözü verdi. Senatöre göre yeni yasa tasarısı, merkezi olmayan varlıkları kapsayacak. Merkezi olmayan kuruluşlar (DAO’lar) ve Merkezi Olmayan Finans (DeFi) protokolleri gibi.

Senatör Warren daha önce 14 Şubat’ta “Kripto Çöküşü: Dijital Varlıklar Finansal Sisteminde Koruma Önlemlerine Neden İhtiyacımız Var” başlıklı Senato Bankacılık Komitesi oturumunda, kod üzerinde çalışan merkezi olmayan kripto topluluğu kuruluşlarının kara para aklamayı önleme gerekliliklerinden muaf olduğunu söylemişti. dedi ki:

“Başka bir deyişle, bir uyuşturucu baronu veya terörist tarafından kendilerine para ödendiğinde kara para aklamak için büyük bir DeFi yasal boşluğunun yasaya girmesini istiyorlar.”

Senatör Warren’a göre, bu nedenle DeFi ve DAO’ları AML politikalarına dahil etmenin önemli olduğuna inanıyor. Mevcut kara para aklamayı önleme yasalarının daha geniş kripto pazarını kapsamadığını ve ShapeShift kripto para borsasının bir DeFi platformu olarak yeniden yapılandırılmasının ardındaki nedenin bu olabileceğini belirtti.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın