medyauzmani.com

Shiba ve Doge’un yükselişiyle meme paraları geri mi geldi? Eh… hayır


ana prizler

  • 2023 yılı, kripto para piyasalarında meme coinlerin önemli kazanımlar elde etmesiyle başladı.
  • Daha yumuşak genel iklim kazanımları artırdı
  • Shiba Inu, Layer-2 ekosisteminin piyasaya sürülmesiyle ilgili heyecanla %50 arttı
  • Analistimiz, yatırımcıları herkesin göründüğü gibi olmayabileceği konusunda uyarıyor

Bunu yazmak biraz çılgınca geliyor ama yine de buradayız. 2023 broşürü, daha yumuşak enflasyon verilerinin para politikasının piyasanın önceden beklediğinden daha erken gevşemesine yol açacağına dair iyimserliğin yaygın olduğu kripto para piyasalarında yayınlandı.

Yararlanılabilecek bu “varlık sınıfları” arasında mem kategorisi de vardır. Reddit’in GameStop için Wall Street ile savaş halinde olduğu, Elon Musk’ın her gün tüylü köpekler hakkında tweet attığı ve pekala, para yazıcısının sıkı çalıştığı 2021’in ilk çeyreğinden itibaren doggy coin baskı getirileri.

Uzayın kralı ve kraliçesi, yani Dogecoin ve Shiba Inu bu yıl sırasıyla %22 ve %49 arttı.

Bonk Partiye katılan en son meme

Bonk’un tuhaf vakası belki de bu tuhaf görünümü en iyi özetliyor. Shiba Inu’dan ilham alan meme parası, Solana’nın Noel Günü’nde piyasaya sürüldü. Biliyorsunuz, zorlu bir savaşın içinde olan, Sam Bankman-Fried ile yakın bağlarından ve ağı kapatan sık kesintilerden muzdarip olan ve en iyi projelerinin çoğunun rakip blok zincirlere kaçmasına neden olan Solana’nın kendisi.

Nesnel olarak, Solana’daki lansman – ve en azından ayı piyasasının derinliklerinde – nesnel olarak tuhaf bir karardı. Ancak, kripto meme pazarındaki mantık nedir? Piyasa değeri 200 milyon doları aştığı için madeni para on gün içinde %2.500 arttı. O zamandan beri biraz dünyaya geri döndü, ancak hala 50 milyon dolarlık bir piyasa değerinde işlem görüyor.

Memler neden bu kadar iyi çalışıyor?

Ama meme paraları neden bu kadar iyi çalışıyor? İlk cevap, tüm kripto pazarının böyle olduğu. En büyük kripto para birimlerine bakıldığında, hepsi etkileyici getiriler sağlıyor. Memler, kıyaslandığında çok şaşırtıcı görünmüyor.

Bu artışta beklentilerin altında gelen enflasyon verileri etkili oldu. Rakamlar hala aykırı ve Fed’in %2 hedefinin kuzeyinde olsa da, zirve yaptıklarına dair somut işaretler var. Yatırımcılar bunu, riskli varlıklar için ölüm cezasının, yani yüksek faiz oranlarının, sonuç olarak yakında ortadan kalkabileceğinin bir işareti olarak aldı.

Shiba Inu, kendi payına, pozitif makro faktörlerden daha fazlasını büyütüyor. Güney Kore’nin en popüler borsası olan Upbit’te listelendiği haberinin ardından %20 yükseldi. Bu, yaklaşmakta olan ve uzun süredir beklenen Shibarium Beta lansmanıyla ilgili söylentilerin ortasında geliyor.

Shibarium Beta, Polygon ve Arbitum’un yaptığı gibi Ethereum üzerine inşa edilmiş bir Katman 2 ağı olacak.

Bu sürdürülebilir mi?

Şahsen, Shiba’nın (hala belirsiz) Layer-2 projesine çok fazla ağırlık veremem. Memler tam olarak budur – memler – ve bu basit bir oyun değildi. Bir Shiba’nın onu daha yüksek bir fiyata satma umuduyla satın almaya çalışmak dışında kullanılacağına beni ikna etmek için bir Sihbarium hakkındaki kör spekülasyonlardan çok daha fazlası gerekir.

Ama memlerin olayı bu. Burada herhangi bir değer olduğuna dair hiçbir zaman bir tartışma olmadı. Her zaman ihtiyatlı yatırım için bir tür orta parmak olmuşlardır ve küçük erkek kardeşin uygunsuz davranışı gerçek yatırımın “sorumluluğudur”.

Ancak, her zamankinden daha fazla para basan bir ortamda tüm bunlar eğlence ve oyun. Faiz oranları sıfırken ve ucuz sermaye her yerdeyken her şey harika. Bir pandemi dünyayı vurduğunda, milyonlarca insanın teşvik önlemlerine hiçbir şey harcamadan kilitlenmesi şaşırtıcı.

Ne yazık ki, artık yaşadığımız dünya bu değil. Daha önce söyledim ve tekrar söyleyeceğim – memlerle şaka bitti. Artık emeklilik kazançları için bir fırsat olarak sunulmuyorlar. Her zaman pervasız kumarbaz oldular ve bunda bir sorun yok. Ama şimdi artık yeni bir sonsuz eğlence kaynağı değiller, Bitcoin 2009’da hayata döndüğünde kripto para biriminin piyasaya sürülmesinden bu yana dünya en kötü ekonomiyle uğraşırken orada öylece oturuyorlar.

Durumlar bir veya iki ay öncesine göre daha iyimser olabilir. Ancak enflasyon, biraz düşmesine rağmen hala hareketini engelliyor. Oranlar hala yüksek ve bu değişken ekonomiyi çok kısa bir süre içinde çok daha kötü hale getirebilecek milyonlarca değişken var.

Söylemesi zor ama jetonlara dikkat et. Müzik durduğunda – ki her zaman durur – burası eğlenceli bir yer değildir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın