medyauzmani.com

Şifreleme başarısı sistem hatasına bağlıdır


  • Tüm büyük oyuncular birden fazla altyapı sağlayıcısı ile çalışmalıdır.
  • Nasdaq gibi şirketler Bitcoin, lisanslama ağları ve stablecoin’ler üzerinde çalışmaya devam edecek

CNBC Crypto World’den Talia Caplan, Blockdaemon’un kurucusu ve CEO’su Konstantin Richter ile FTX’in düşüşünden sonra blok zincirinin benimsenmesi ve 2023’ün kripto para birimleri için neler getireceği hakkında konuştu. Richter, FTX fiyaskosundan sonra kripto para birimi benimseme oranının yavaşlayıp yavaşlamayacağını da açıklıyor.

kaosun kurumsallaşması

Talia Kaplan: Müşterilerinize nasıl hizmet veriyorsunuz?

Konstantin Richter: Biz bir ara yazılım platformuyuz. Kripto para birimi satın almayı sorunsuz hale getiriyoruz. Bu ağların tümü, binlerce kullanıcı tarafından kontrol edilen açık kaynaklıdır. Kaos yaratırız.

TC: FTX ile çalışmak istedim ama blockchain altyapısını şirket içinde çalıştırmakta ısrar ettiler…

CR: Şeffaflık ve güvenilirlik söz konusu olduğunda, tüm büyük oyuncuların birden çok altyapı sağlayıcısıyla çalışması önemlidir ve kötüye kullanım potansiyeli oluşturduğu için yalnızca kendi iç altyapılarına güvenmezler.

Kripto para birimi benimsenmesi artacak mı?

TC: Bu yıl kurumsal benimsemenin arttığını gördük. Nasdaq gibi Wall Street şirketleri kripto para birimine doğru ilerliyor. 2023’te bunun daha fazla olduğunu görüyor musunuz?

KR: Kurumsal benimsemede mutlaka bir yavaşlama görmüyorum. Nasdaq gibi şirketler Bitcoin, lisanslama ağları ve stablecoin’ler üzerinde çalışmaya devam edecek. Bu yıl büyümenin devam ettiğini göreceğiz. Kaliteye, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük jetonlara daha fazla odaklanılıyor. Sanırım boyut biraz daha küçük olacak; Tüketici benimsemesi 2023’te yavaşlıyor.

TC: Bunu değiştirmek için ne gerekiyor?

KR: Yönetmelik, cevabın bir parçası. Bir bütün olarak sektör adına konuşamam. Düzenleyicilerin, şirketlerin bağlı kalabileceği net bir çerçeve sağlayarak tüketicileri korumak için daha fazlasını yapma sorumluluğu vardır. Bunun dışında FTX gibi regüle edildiğini iddia eden ama aslında regüle olmayan firmalarınız var. Diğer faktör genel makroekonomi, daha yüksek faiz oranları… kamu hisse senetleri kripto para birimlerinden daha fazla etkilenecek.

TC: Çökme sonrası merkezi varlıklara ve DeFi’ye tavsiyeniz nedir?

KR: Bu kuruluşlar, yönetim kurulu, bu kurulda yer alan kişilerin kimler olduğu ve kuruluştaki ana yatırımcıların kimler olduğu konusunda halka açık ve açık olmalıdır. Paydaşları neyin motive ettiğini anlamak önemlidir. FTX durumunda bu çok yardımcı olurdu. Coinbase hakkında yeterince iyi şeyler söyleyemem. Mutlak şeffaflığa sahipsiniz, bu halka açık bir şirket.

DeFi’nin, dışarıdan doğrulanabilir bir yazılım sağladığı için şeffaflık eksikliğine çözüm olduğunu ekledi. Onun için sorun, DeFi’nin karmaşık olmasıdır. Topluluğun yönlendirdiğini ve bu noktada net bir düzenleme olmadığını söyledi.

Kripto para biriminde hala yükseliş var

Kripto para birimi konusunda hala iyimser olup olmadığı sorulduğunda, her zamankinden daha iyimser hissettiğini söyledi ve ekledi:

Daha önce yatırımcılarla konuşuyordum ve kripto para birimine olanların gerçekten kötü olduğu konusunda genel bir fikir birliği vardı. Hepimiz FTX’in çok daha iyi olduğunu düşündük. İnsanlara güvenmek için değil, kontrol etmek için harika bir hatırlatma. FTX, fon talep etmek için kripto para birimi bileşenlerini kullanan bir adamın dolandırıcılığıydı. Kripto para biriminin aracıları alt etme vaadi… her zamankinden daha gerçek. Cryptocurrency başarısı, sistemik başarısızlığa bağlıdır ve bundan daha fazlasını göreceğiz. Şifreleme için kullanım durumu her zamankinden daha önemli.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın