medyauzmani.com

Swiss Bank Cité Gestion, hisselerini tokenleştirmek için dijital varlık şirketi Taurus’u işe aldı


  • Cité Gestion, hisselerini tokenize eden ilk bankadır.
  • Banka, tokenize hisse ihraç etmek için dijital varlık şirketi Taurus ile ortaklık kurdu.
  • Token stoğu, Sermaye Piyasaları ve Teknoloji Derneği’ne (CMTA) uygun olarak oluşturulmuştur.

Özel bir İsviçre bankası olan Cité Gestion, hisselerini tokenize etmek için dijital varlık şirketi Taurus ile ortaklık kurdu. Bu hamle, bankanın blockchain teknolojisine daha derinden girme niyetini gösteriyor.

Hareket, geleneksel bir bankanın İsviçre yasalarına göre defter tabanlı menkul kıymetler olarak hisse ihraç eden ilk hamlesi.

Şirket hisselerinin dijitalleştirilmesi

Boğa, menkul kıymetlerin varlık hizmetini gerçekleştirmenin yanı sıra token hisse ihraç etmekten sorumlu olacaktır.

Taurus, bankanın basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Taurus, özel varlıkların ve menkul kıymetlerin dijitalleştirilmesinin dijital varlık endüstrisinde yeni norm haline geldiğine inanıyor.”

Cité Gestion hisselerinin tokenleştirilmesi, başka bir yatırım yönetimi firması olan Hamilton Lane’in (HLNE) üç fonunu tokenize etmek için dijital varlık menkul kıymetler firması Securitize ile ortaklık kurduğunu açıklamasının ardından geldi. Hamilton Lane duyurusu, Eylül ayında yatırım devi KKR tarafından Avalanche blok zincirini (AVAX/USD) kullanarak sağlık stratejik büyüme fonunun tokenizasyonunu duyuran benzer bir duyuruyu takip ediyor.

CMTA standartlarını takip edin

Cité Gestion, hisselerinin yasalara uygun olmasını sağlamak için kodlarken Sermaye Piyasaları ve Teknoloji Derneği’nin (CMTA) standartlarını takip etmiştir.

Cité Gestion Başkan Yardımcısı Christophe Ottilie şunları söyledi:

“Taurus ve CMTA standartlarının uygulanması, uygun risk yönetimi çerçevesinin operasyonun merkezinde yer almasını sağlıyor.”

En önemlisi, belirteç varlıkları, CMTA tarafından yayınlanan ve Ethereum blok zincirinde kayıtlı açık kaynaklı bir akıllı sözleşme olan CMTAT kullanılarak oluşturuldu.

Tokenize hisse ihraç etmekten sorumlu şirket olan Taurus, 2018 yılında faaliyete geçti ve geçtiğimiz yıl İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu’ndan aldığı menkul kıymetler lisansına sahip. Şimdiye kadar on beş şirketin kodlanmasında yer aldı.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın