medyauzmani.com

Tether, Holepunch eşler arası sohbet dApp Keet Mobile’ı başlattı


  • Keet Mobile, anlık mesajlaşma ile alfa modunda çalışan mobil cihazlar için tamamen şifrelenmiş bir P2P sohbet uygulamasıdır.
  • Tether, Bitfinex ve Holepunch, Keet’i geçen yıl Temmuz ayında masaüstü için duyurdu.
  • Keet Mobile, Lightning Network tarafından desteklenen sıra dışı bir cihazdır.

Holepunch, ücretsiz, tamamen şifrelenmiş eşler arası (P2P) anlık mesajlaşma uygulaması Keet Mobile’ı resmi olarak piyasaya sürdü.

Cihaz agnostik uygulaması, hiper çekirdek destekli firma Holepunch, Tether şirketi ve kripto para borsası Bitfinex arasındaki bir işbirliğidir.

Keet Mobile, görüntülü görüşme ve sohbeti de destekleyecek

P2P uygulamasının alfa sürümü, üç şirketin Tether’i (USDT) entegre etmek için tasarlanmış eşler arası bir uygulama olan Keet’i ve mikro ödemeler için Lightning Network desteğini duyurmasından sadece aylar sonra geldi.

Mobil kullanıcılara uygulama yetenekleri sağlayan Keet Mobile, merkezi bir varlığa olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor.

Pazartesi günü CoinJournal ile paylaşılan bir basın açıklamasına göre Keet Mobile, “Kontrolü tekrar insanların ellerine bırakın.. Temel olarak Keet kullanıcıları, üçüncü taraf bir sunucu veya işletim sisteminden geçmek zorunda kalmadan metin yazabilir, arayabilir veya görüntülü sohbet edebilir.

Yukarıda bahsedildiği gibi, alfa sürümü başlangıçta yalnızca kısa mesajla sınırlı olacaktır. Ancak geliştirici ekip, önümüzdeki birkaç ay içinde sesli veya görüntülü arama işlevi eklemeyi hedefliyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Keet Mobile’ın lansmanının, Holepunch ekibi bunu gerçeğe dönüştürmeden önce “hayal edilemez” olan bir dönüm noktası başarısı olduğunu belirtti. Eşler arası ekip iletişim teknolojisini mobil cihazlara getirmek, geleneksel mobil iletişim fikrini tamamen bozar.

Bir mobil cihazda başka bir kişiyle konuşmak kadar basit bir şey yapmak için özel verilerinizi büyük teknoloji şirketlerine vermeniz gerektiği fikri öldü.Aynı zamanda Holepunch’un sivil toplum sorumlusu olan Ardoino da yaptığı açıklamada şunları ekledi:

Keet, Temmuz 2022’de Tether ve ortakları tarafından duyuruldu ve P2P projesinin arkasındaki ekip, uygulamanın herhangi bir blok zincirine dayanmadığını belirtti. Bunun yerine, yukarıda bahsedildiği gibi yerleşik Payments API, Lightning Network tarafından desteklenecektir.

Keet Mobile Alpha, hem Apple App Store’da hem de Google Play Store’da mevcuttur.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın