[ad_1]
Bitcoin ve hisse senedi hareketleri arasındaki korelasyon “oldukça güçlü” olarak ölçülürken, bu kripto para birimlerinin ademi merkeziyetçiliği hakkında soruları gündeme getirdi. Kripto para birimlerinde hisse senedi piyasalarına paralel düşüşün küresel ekonomik gelişmeler ve dünya genelinde para politikalarının sıkılaşmasıyla ilgili olduğu belirtildi.
Matematiksel formüllerle hesaplanan farklı varlık sınıfları arasındaki ilişkiyi ölçen “korelasyon” açısından değerlendirildiğinde, Bitcoin ile yüksek teknoloji hisselerini içeren Nasdaq borsası arasındaki 90 günlük korelasyon 0,5’in üzerinde ve “oldukça güçlü” idi. .” TradingView verilerine göre geçmiş. Başta ABD Merkez Bankası olmak üzere çeşitli ülkelerin merkez bankalarının faiz kararlarından ve ABD’den gelen istihdam ve büyüme gibi makroekonomik verilerden etkilenen kripto para birimleri, S&P 500 ve S&P 500 gibi hisse senedi endeksleri doğrultusunda düşüş ve kazançlar görmeye başladı. Nasdaq Kompozit. Kripto para birimlerinin küresel piyasa koşullarına, jeopolitik gelişmelere ve hisse senedi ve emtia gibi uluslararası ilişkilere duyarlı hale gelmesi, kripto para birimlerinin en büyük değeri olarak görülen ademi merkeziyetçilik kavramının tartışılmasına neden olmuştur.
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan kripto para borsası MEXC CFO’su Kevin Yang, “Kripto para yatırımcıları, tıpkı hisse senedi yatırımcıları gibi makro gelişmelere tepki gösteriyor. Fonlara erişim maliyetlerinin arttığı, büyüme beklentilerinin düştüğü ve Küresel enflasyon Zirvesini koruyor.Kripto paraların düşüşünü hisse senetleri belirliyor.Bunu ilişkiyle değil, durgunluk beklentilerinin hakim olduğu küresel makro beklentilerle açıklamak daha doğru olur.”
“KRİPTO’daki düşüş parasal sıkılaştırmanın bir sonucu”
CoinDesk tarafından hazırlanan bir rapor, 2021’in neredeyse tamamı için Bitcoin’in S&P 500, altın, ABD doları ve tahvillerle korelasyonunun -0.2 ile 0.2 arasında kaldığını, başka bir deyişle ilişkisiz olduğunu buldu. Kripto para birimlerinin hisse senetleri ve diğer varlıklarla ilişkisinin hemen bir fenomen olamayacağına dikkat çeken Kevin Yang, “Federal faiz artışları ABD dolarını birçok para birimine karşı güçlendiriyor. Güçlü bir dolar petrolü denizaşırı alıcılar için pahalı hale getiriyor ve petrol fiyatları düşüyor. Arz kesintilerine rağmen Rusya ve Ukrayna arasındaki artan gerginliğe rağmen, altın artık birçok yatırımcı için dolara kıyasla “güvenli liman” olarak görülmüyor.Tüm bunlar nakit tutmayı daha uygun hale getiriyor ve hisse senetleri ve kripto para birimleri art arda satışlarla düşüyor. İçinde, Ray Dalio bile nakit tutma konusundaki görüşlerini değiştirdi ve nakit tutmayı faydalı buldu.Bu, kripto para birimlerinde ademi merkeziyetçiliğin sona ermesini değil, dünya çapında parasal sıkılaştırmanın etkilerini ifade eder. Bitcoin gibi kripto para birimleri normale dönüyor “Tıpkı 2021’de olduğu gibi Türkiye geleneksel yatırım araçlarından ve makroekonomik göstergelerden bağımsız bir iş alanına sahip olabilir.”
Bitcoin’in 90 Günlük Volatilitesi Aralık 2020’den Bu yana En Düşük Seviyede
Kripto para birimlerinin açık ara en çok para kazandıran yönünün volatilite olduğuna dikkat çeken Yang, değerlendirmesini şu ifadelerle tamamladı:
Tüm eleştirilere rağmen Bitcoin, bu ay 90 günlük volatilite açısından Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesine ulaştı.Veri izleme platformu Laevitas’a göre, üç aylık Bitcoin fiyat türbülansı tahminleri dört ayın en düşük seviyesine ulaştı. piyasalar 2008 mali kriz dönemine benziyordu.Devam eden şahin merkez bankası duruşu ve inatçı enflasyon ile piyasalardaki korkuları izlemeye devam edeceğiz.Ancak bu, kripto para birimlerinin ademi merkeziyetçiliğini ve yeni finans dünyasındaki değerlerini azaltmaz. İşlemlerde piyasa yapıcı ücretleri Listelenen 1.500’den fazla kripto para birimiyle kullanıcılarına en zengin yatırım portföyünü sunan MEXC olarak yatırımcıları 2023’te gelecek fırsatları yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz.”
Eksiksiz Gemi Şok Deneyleri Küresel Ekonomi Haberleri
[ad_2]
Diğer içeriklerimize de göz at!
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın