"Enter"a basıp içeriğe geçin

Küresel enerji krizi kripto piyasaları için ne anlama geliyor?

[ad_1]

Kripto piyasalarındaki madenciler mevcut güç krizinden ağır şekilde etkilenmeye devam etse de, mevcut durumun kripto endüstrisinin lehine çalışabileceğine dair bir umut var. Dünyanın, başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde ciddi açlık ve enerji kıtlığı yaşamasına neden olacak kadar şiddetli COVID-19 salgını da dahil olmak üzere, dünyanın benzeri görülmemiş bir enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu inkar edemeyiz. Petrol, gaz ve elektrik fiyatlarında artış var.

Küresel enerji krizi kripto piyasaları için ne anlama geliyor?

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden ihtilaf nedeniyle doğal gaz sıkıntısı, gübre gibi temel emtia fiyatlarının keskin bir şekilde yükselmesine neden oldu. Sadece bu değil, aynı zamanda kömür ve diğer doğal kaynakların artmasına da yol açtı. Yalnızca Avrupa’da kömür tüketimi geçen yıl %14 arttı ve 2022’nin sonunda %17 artması bekleniyor.

Konuyu bir perspektife oturtmak gerekirse, Avrupa’daki gaz fiyatlarının son on yılın ortasındaki seviyesinin yaklaşık 10 katı olduğunu ve Ağustos sonunda megawatt saat başına yaklaşık 335 $ gibi yüksek bir fiyata ulaştığını belirtmekte fayda var. Benzer şekilde, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi yakın zamanda 2022 kışı için petrol fiyatlarını yayınladı ve Amerikan petrolünün ortalama fiyatının geçen yıla göre %28 artarak 931$’a çıkacağını gösterdi.

kripto pazarları

Daha çok göz açıp kapayıncaya kadar, bu güç eksikliğinin kripto endüstrisini nasıl etkileyeceği ve bunun olumsuz etkilerinin yakın zamanda bitip bitmeyeceği sorusunu araştırmak gerekiyor. Merkezi olmayan finans (DeFi) ve geleneksel finans arasındaki boşluğu kapatan bir blok zinciri şirketi olan AllianceBlock’un kurucusu ve baş teknoloji sorumlusu Matthijs de Vries, yaptığı açıklamada, küresel ekonominin elektrik krizi gibi çeşitli faktörler nedeniyle iyi gitmediğini söyledi. . Vries dedi ki:

Bu hikayeler esas olarak paranın popüler endüstrilere nasıl girip çıktığıyla ilgilidir. Kötü ekonomik ortam, düşük sermaye (likidite) dijital ürün şirketlerine giriş ve çıkış. Bu likidite, blockchain’in teşvik sistemlerinin çalışmasını sağlayan şeydir. Madenciler için daha az para varsa, onlar için daha az eylem, daha az ödeme ve daha az teşvik.

Buna ek olarak, de Vries, artan enerji maliyetinin, madencilerin Ethereum 2.0’ın yeni bir hisse kanıtı (PoS) sistemine dayanan doğrulayıcı ekosistemine geçmeleri için ek bir teşvik sağlayabileceğine inanıyor. Merkezi olmayan, blok zincirler ve merkezi olmayan özerk organizasyon platformları (DAO) platformları için bir altyapı SAĞLAYICI olan Extrachain CEO’su Yuriy Snigur, iş kanıtı (PoW) blok zincirlerini etkileyen gücün devam eden değerine inanıyor. Snigur: “Enerji sektörüne en çok bağımlı olanlar onlar. Bence blok zincirinin değeri enerjinin irrasyonel yanmasından gelmemeli, bu yüzden sonunda PoW yok edilecek” dedi.

    kripto pazarları

Ekonomik iklimin kötüleşmesi kripto pazarlarına zarar verecek

Kripto YouTube kanalı Dapp Center’ın kurucusu Nero Jay, Cointelegraph’a, görülen sorunların tüm kripto pazarını olumsuz etkilemeye devam edeceğini ve sonuç olarak birçok yatırımcının bu yükselen şirketlere varlık olarak bakmaya devam edeceğini söyledi. Ancak umut olarak, özellikle Venezuela, Türkiye, Arjantin, Zimbabve ve Sudan gibi birçok ülke hiperenflasyon ve yaptırımlarla yok edilmeye devam ederken, yukarıda belirtilen sorunların kriptonun benimsenmesini artırmak için bir fırsat olabileceğini gördüm.

Son olarak Jay, enerji krizinin, özellikle sıfır emisyon kampanyacılarının artık projeyi eleştirmek için daha fazla yakıta sahip olacağından, madencilik sürecinin daha fazla gözden geçirilmesine yol açacağına inanıyor. Jay: “Birçoğu kripto madenciliğinin çevre üzerindeki etkisini sorguluyor. İyi haber şu ki, Ethereum da dahil olmak üzere birçok kripto para projesi görüyoruz ve blockchain platformlarını daha verimli ve uygun fiyatlı hale getiriyoruz.”

Kaynak

[ad_2]

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir