"Enter"a basıp içeriğe geçin

Siber suçlular, popüler oyunları kullanarak kimlik bilgilerini çalıyor

[ad_1]

Kaspersky Araştırmacılar, oyuncuları sömürmeye çalışan siber suçluların faaliyetlerinin 2022’nin ilk yarısında arttığını buldu.

Kaspersky Küresel olarak, hassas veriler toplayan ve en popüler oyunlardan bazılarını taklit ederek yayılan kötü amaçlı yazılımların saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı, 2021’in ilk yarısına kıyasla yılın ilk yarısında yüzde 13 arttı.

Oyuncular, güvenilir olmayan kaynaklardan ücretsiz olarak yeni oyunlar indirmeye çalışırlar; Kötü amaçlı yazılımla karşılaşılırken oyun hesabını ve parasını kaybetti.

Kaspersky Uzmanlar, oyun oynamanın mevcut risk durumunu değerlendirmek için bilgisayar ve mobil oyunlarla ilgili en yaygın tehditleri inceledi. 1 Temmuz 2021’den 30 Haziran 2022’ye kadar Kaspersky güvenlik çözümleri, 28 oyun veya oyun serisini simüle eden yaklaşık 92.000 benzersiz kötü amaçlı veya istenmeyen dosyadan etkilenen 384.000’den fazla kullanıcı belirledi. Aynı dönemde Türkiye’de 7 bin 906 tekil kullanıcı 5 bin 492 kötü amaçlı ve istenmeyen dosyadan etkilendi.

Kaspersky araştırmacıları, diğer istenmeyen reklam yazılımlarını ve yazılımları yükleyebilen çok sayıda indiriciye ek olarak, klavyeye girilen herhangi bir veriyi izleyip ekran görüntülerini alabilen bir casus yazılım sınıfı olan Trojan Spy’ı da belirlediler.

Çoğu zaman, kullanıcılar resmi web siteleri yerine üçüncü taraf web sayfalarından oyun indirmeye çalıştıklarında kötü amaçlı dosyalarla karşılaşırlar. Bu, özellikle oyunun çok pahalı olduğu ve oyuncunun güvenilmez sitelerde oyunun ücretsiz bir kopyasını bularak paradan tasarruf etmek istediği durumlarda geçerlidir. Ancak, oyuncular bu durumda yasal sürüm için ödeme yapmaktan çok daha fazlasını kaybeder. Örneğin, birçok kötü amaçlı dosya cihazlara bulaşır ve oyun hesaplarından, bankacılık bilgilerinden ve hatta kripto cüzdan verilerinden giriş bilgilerini çalar.

2000 RedLine ile yapılan saldırıda 362 kullanıcı tespit edildi

Saldırganlar, yeni çıkan ve sürekli olarak oyuncuların radarında olan geniş bir kitleye sahip oyunları taklit ederek tehditleri yaymaya çalışıyorlar. Örneğin, Roblox, FIFA veya Minecraft gibi popüler oyunların yanı sıra geçen yıl piyasaya sürülen büyük bir oyun serisinin yeni bölümleri olan Elden Ring, Halo ve Resident Evil, RedLine kötü amaçlı yazılımını yayan saldırganlar tarafından istismar edildi.

RedLine, kurbanın cihazından şifreler, kayıtlı banka kartı bilgileri, kripto para cüzdanlarının kimlik bilgileri ve VPN hizmetleri gibi hassas verileri çalan bir şifre hırsızlığı yazılımı olarak bilinir.

1 Temmuz 2021 ile 30 Haziran 2022 arasında Kaspersky çözümleri, popüler oyunlar adı altında RedLine kullanılarak saldırıya uğrayan 2.362 benzersiz kullanıcı keşfetti ve bu, söz konusu dönemde onu en aktif tehdit ailesi haline getirdi.

Saldırganlar, kötü amaçlı dosyaları yaymanın yanı sıra, oyunları kullanarak yeni kimlik avı sayfaları oluşturmaya ve yaymaya devam ediyor. Kaspersky uzmanları ilk kez oyunculara saldıran yeni bir kimlik avı düzeni keşfetti. CS: GO, PUBG ve Warface için oyun içi mağazaların arayüzünü taklit eden dolandırıcılar, potansiyel kurbanlara ücretsiz olarak çeşitli silah ve eserlerden oluşan uygun bir cephanelik vaadiyle sahte sayfalar oluşturur.

Hediyeyi almak için oyuncuların Facebook veya Twitter gibi sosyal ağ hesapları için giriş bilgilerini girmeleri gerekiyor. Hesapları ele geçirdikten sonra, saldırganların, güven ve ihmallerinden yararlanarak, kurbanın çeşitli arkadaşlarından kart detayları için kişisel mesajlar araması veya para istemesi çok muhtemeldir.

“Resmi mağazalardan oyun indirmek daha güvenli”

Açıklama hakkında yorum yapan Kaspersky güvenlik araştırmacısı Anton Ivanov şunları söyledi:

“Salgın sırasında oyun endüstrisi katlanarak büyüdü ve oyuncu sayısı birkaç kat arttı. Siber suçlular bu trendi aktif olarak kullanıyor. Oyunculara saldırmak, kredi kartı verilerini ve oyun hesaplarını çalmak için giderek daha fazla yeni yöntem ve araç yaratıyorlar. daha sonra satılabilecek pahalı görünümler içerebilir.Önümüzdeki yıl oyunculara yönelik, dünya çapında popülerlik kazanan espor saldırıları gibi yeni tür saldırılar görmeyi bekliyoruz.Bu yüzden her zaman korunmak önemlidir. Paranızı, kimlik bilgilerinizi ve oyun hesabınızı kaybetmeyin.”

Kaspersky, oyun oynarken güvende kalmanız için aşağıdakileri önerir:

“Oyunlarınızı sadece Steam, Apple App Store, Google Play veya Amazon Appstore gibi resmi mağazalardan indirmeniz daha güvenli. Bu marketlerdeki oyunlar %100 güvenli değil ama en azından mağaza temsilcileri tarafından kontrol edilip inceleniyor. uygulama bu mağazalara girebilir.

Süpermarketlerde bulunmayan bir oyunu satın almak istiyorsanız, sadece resmi web sitesinden satın alın. Site URL’sini iki kez kontrol edin ve gerçek olduğundan emin olun. Kimlik avı kampanyalarına ve tanıdık olmayan oyunculara dikkat edin. Göndericiye güvenmiyorsanız, e-posta veya oyun sohbeti yoluyla gönderilen bağlantıları açmayın. Yabancılardan alınan dosyaları açmayın.

Meşru bir web sitesinden yönlendirilmiş olsanız bile, korsan yazılım veya başka herhangi bir yasa dışı içerik indirmeyin. Güçlü ve güvenilir bir güvenlik çözümü, özellikle oyun oynarken bilgisayarınızı yavaşlatmakla kalmayacak, aynı zamanda sizi olası tüm siber tehditlerden koruyacaksa çok faydalı olacaktır. Örneğin Kaspersky Total Security, Steam ve diğer oyun hizmetleriyle sorunsuz bir şekilde çalışır. Kendinizi kötü amaçlı yazılımlardan ve mobil cihazlardaki etkinliğinden korumak için Kaspersky Internet Security for Android gibi güçlü bir güvenlik çözümü kullanın. “

Kaspersky 1 Temmuz Türkiye Ekonomi Haberleri

[ad_2]

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir